Kultúra

Fodor Tamás: Ma diktatúra van, hiszen csak a kormánypárt jut el a sajtójával az emberekhez tömegével

MTI Fotó: Balogh Zoltán
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ma diktatúra van, hiszen csak a kormánypárt jut el a sajtójával az emberekhez tömegével, többek közt erről beszélt Fodor Tamás színész-rendező, az Orfeo Stúdió – ma már Stúdió K Színház – alapító-vezetője Veiszer Alinda legfrissebb interjújában, amit a Telex szemlézett.

Fodor példaként a Metropol újságot említette, amit

ingyen kapnak a fővárosiak a kezükbe, mint a konzervet.

Fodor azt mondta, ő ma már semmivel nem játszik, de ha lenne egy ifjú családja, akkor gondolkodóba esne. Mint fogalmazott, már meg tud élni valahogy, nincs vesztenivalója, de nagyon sok embernek van.

Fodor elmesélte, ötször vagy hatszor terjesztették fel Kossuth-díjra, és elgondolkodott azon, átvenné-e, majd arra jutott, hogy átvenné, majd az azzal járó pénzt azonnal átutalná Iványi Gábor egyházának, mert nekik szükségük van rá.

A színész-rendező azért vesz részt Karácsony Gergely mozgalmában, mert integratív személyiségnek tartja, és hogy lehessen választani.

Fodor felidézte azt is, hogy 1990-ben Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó vetélytársa volt a választásokon a szolnoki körzetben, ahogy fogalmazott, Orbán már akkor is szemétkedett vele, amikor Orbán őelőtte kampányolt egy faluban, akkor például azt mondta az SZDSZ-ről, egymillió dollárt kaptak a zsidóktól.

Az interjút némi jelképes támogatásért cserében ezen a linken lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik