Kultúra

Salma Hayek felidézte, hogy kellett átverekednie magát Hollywood rasszizmusán

Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Sputnik / AFP
Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Sputnik / AFP
Volt producer, aki szerint a cselédjeikre emlékezteti a nézőket, mert „a határ rossz oldalán született.”

Salma Hayek az utóbbi időben kezdett el nyíltan beszélni arról, hogy mennyi előítélettel találkozott pályája elején a stúdiók fejeseitől. Most Drew Barrymore műsorában mesélt erős történeteket ebből az időszakról:

Újra és újra és újra végig kellett hallgatnom, hogy nem fogod vihetem semmire ebben a városban, legfeljebb prostituáltakat, drogdílereket, feleségeket, barátnőket és házvezetőnőket játszhatok, más szerep itt nem terem számomra.

olvasható a Hollywood Reporter műsorszemléjében. Egy másik producer még ennél is nyíltabban fogalmazott, a következőt mondta a mexikói születésű Hayeknek:

Ha a határ másik oldalán születtél volna, valószínűleg te lennél a legnagyobb világsztár. De mindegy mennyire tartanak szépnek, vagy mennyire vagy jó színésznő, amint megszólalsz, a cselédjük fog eszükbe jutni rólad

A színésznő szerint ezek a döntéshozók azóta már kiokosodtak, igazodva a változó elvárásokhoz. De Hayeket őszintén megdöbbentette, hogy ilyen magas pozícióban lévő emberek hogy lehetnek ennyire buták, ugyanis szerinte nemcsak rasszista volt a viselkedésük, de üzletileg sem volt sok értelme.

Arra gondoltam, hogy él 40 millió latino ebben az országban. Tényleg a pénz érdekli a fejeseket? Hát itt egy hatalmas potenciális piac, és ők észre sem veszik.

Aki a teljes interjút szeretné megnézni, itt megteheti angolul:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik