Kultúra

Samuel L. Jackson és Ryan Reynolds ökörködésén nevettek az amerikaiak a hétvégén

Big Bang Media
Big Bang Media
Az amerikai mozis piac még mindig csak ébredezik, de már vannak szabad szemmel látható eredmények.

A Sokkal több mint testőr 2. című Patrick Hughes-filmre váltottak a legtöbben jegyet a mögöttünk álló apák napi hétvégén az észak-amerikai mozikban. A vígjátékot szerdán háromezer-háromszázharmincegy moziban kezdték játszani, és a becslések szerint öt nap alatt tizenhatmillió dollárt hoz majd, ezzel pedig a mozihétvége nyertese lesz, írja a Hollywood Reporter. Ezzel még ugyanakkor a gyártónak nincs oka túl nagy örömre, minthogy a filmet nagyjából hetvenmillió dollárból forgatták, és a marketingre még ezen felül költöttek nem keveset.

A film a 2017-ben bemutatott Sokkal több mint testőr folytatásaként született, főszereplői, Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson és Salma Hayek is visszatértek a folytatásban. Az eredeti történet négy évvel később folytatódik. A testőr Michael Bryce (Reynolds) megint összefut a bérgyilkos Darius Kincaiddel (Jackson), de ezúttal a gyilkos feleségét, Soniát (Hayek) kell megvédeni. A produkció új szereplői között van Antonio Banderas, Morgan Freeman, Richard E. Grant és Frank Grillo is.

A hétvégi mozis toplista második helyére a Hang nélkül 2. jelentkezett be. Az Államokban már negyedik hete futó, de még mindig népszerű, az előző hetéhez képest csak 22%-os visszaesést produkáló thriller 9,4 millió dollárral növelte bevételét, és ezzel Észak-Amerikában már százhuszonöt millió dollárnál jár, ezzel az első olyan film, ami a pandémia utáni átlépte a százmillió dolláros bevételi határt, azóta ehhez a Godzilla Kong ellen is csatlakozott. Emellett John Krasinksi és Emily Blunt remek filmje kétszer volt a toplista élén, az első hétvégéje után a múlt hétvégi harmadikon is, mivel az akkor debütált In the Heights című musical nem tudta legyőzni. Lin-Manuel Miranda saját díjnyertes Broadway-musicaljét írta át filmre, de hiába kapott kedvező kritikákat, anyagilag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A mögöttünk álló hétvégén gyűjtött 4,2 millió dollárral a musical a hatodik helyet szerezte meg, és jelenleg összesen 19,7 milliónál jár a hazai piacon, és globális összbevétele is mindössze 21,8 millió – miközben legalább ötvenmillió dollárból készült.

A harmadik helyet a Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő szerezte meg 6,1 millió dolláros jegyeladással. A produkció Észak-Amerikában eddig 20,3 millió dollárt keresett, világszerte pedig kilencvenmillió dollár fölött jár a bevétele. Az első öt legnézettebb film között szerepel a Démonok között: Az ördög kényszerített című horror és a Szörnyella című Disney-produkció is. Utóbbira a hétvégén 5,1 millió dollárért keltek el a jegyek, globális összbevétele pedig már csaknem elérte a százhatvanmillió dollárt. Az észak-amerikai (USA+Kanada) mozis piac járvány utáni magához térése a jövő héten alighanem komolyat lép majd előre, jön ugyanis a legújabb, kilencedik Halálos iramban-film, amitől azért is sokat várhat a stúdió, mert azokon a piacokon, ahol már bemutatták, közel háromszáz milliót termelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik