Kultúra

Halálra gázolta egy roller a Koktél és a Holtodiglan színésznőjét

Larry Busacca / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Larry Busacca / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Cserbenhagyásos gázolás áldozata lett Lisa Banes színésznő. A 65 éves Banes múlt héten New York belvárosában, a Lincoln Center környékén akart átmenni az utca túloldalára szabályosan, amikor elütötte egy elektromos roller vagy egy motor – a Guardian cikke szerint ez ügyben még folyik a nyomozás, mert a gázoló elhagyta a helyszínt. Azóta is keresik. Banest kórházba vitték, de napokkal később, hétfőn belehalt a sérüléseibe.

Banes a nyolcvanas évek óta játszott színházban és filmekben, sikeres Broadway-színésznő volt. Első jelentősebb filmszerepét a Koktélban kapta: ő volt Tom Cruise idősebb barátnője, az egészségmániás Bonnie, akivel Cruise karaktere emlékezetes jelenetben szakít. Erre külön is kitértünk a Koktélról írt összeállításunkban:

Kapcsolódó
Harminc dolog, amit a harmincéves Koktélból tanultunk meg az életről
A Koktél minden idők legjobb koktélos filmje. Ma már kevesebbet emlegetik, pedig az életre nevel.

Később Banes főleg tévésorozatokban játszott színházi munkái mellett, de felbukkant A vadnyugat fiai című westernben, a Miami rapszódia című, Sarah Jessica Parker főszereplésével készült romantikus vígjátékban és a Kevin Costner-es Szitakötőben is. David Fincher thrillerében, a Holtodiglanban a hősnő, Amy anyját játszotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik