Kultúra

A Kretén Színház társulatát megbotránkoztatta Galla Miklós váratlan meztelenkedése darabjukban

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI

Levelet kapott az Index a Kretén Színház társulatától vasárnap reggel, melyben a színészek azt írják, társulatukat „véleménykülönbség nélkül, egységesen megbotránkoztatta Galla Miklós előadásukon tanúsított viselkedése”. Galla ugyanis egy fellépésén a kollégák megdöbbenésére elővette a nemi szervét, és felhúzta rajta a bőrt előadás közben. Jelezte, hogy megmutat valamit, de mivel az alapruházata (egy alsónadrág) már eleve ki volt vágva a fenekén, nem gondolták, hogy másra készül.

A Kretén Színház társulata az alábbi levelet juttatta el az Indexnek:

Társulati állásfoglalás

Alulírottak, a Kretén Színház színészei leszögezzük, hogy társulatunkat véleménykülönbség nélkül, egységesen megbotránkoztatta Galla Miklós előadásunkon tanúsított viselkedése.

Különösen sérelmesnek tartjuk, hogy évtizedes ismeretségünk és munkakapcsolatunk ellenére Galla úr nem tartott minket méltónak arra, hogy terveibe előzetesen beavasson.

Mi az ominózus „produkciót” nem láttuk, de nézőink egybehangzó véleménye szerint annak semmilyen művészi értéke nem volt.

Nagyon sajnáljuk, hogy a pandémia után nagy energiákkal létrehozott első előadásunk ilyen méltatlan esemény miatt vész kárba.

Bor László
Csík Csaba
Juhász Ottó
Nagy-Rigler Renáta
Pável Miklós

A lap megkereste Gallát, aki a vetkőzés tényét megerősítette, hozzátéve, hogy nem ez lehet a valódi indok arra nézve, hogy a Karinthy-gyűrűt visszavonták tőle, mert korábban is meztelenkedett fellépésein.

Körülbelül egy évvel ezelőtt a Recorder Magazin online verziójában jelent meg egy a fanszőrzetemet is látni engedő, alsónadrágos fotó rólam óriási méretben. A Trip Hajón készült, koncert közben. Tehát februárban ugyanannyira lehetett tudni, hogy exhibicionista vagyok, mint most. És a szilveszteri műsorban az Indexnél is bejelentettem, hogy a járvány után meztelenül fogok fellépni. Megtörtént, vállalom

– nyilatkozta.

Az ügy előzményéről mi is írtunk pénteken, amikor kiderült, az MTVA úgy döntött, hogy mégsem ad Karinthy-gyűrűt a humoristának, mert szerintük Galla nem méltó a legnagyobb humorista-kitüntetésre. Galla június 24-én vehetette volna át a díjat kiemelkedő humoristatevékenysége elismeréséért. Galla akkor elmondta, egy MTVA-s informátortól úgy tudja, hogy valójában azért döntöttek így, mert az az álhír terjed, miszerint csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához. Ezt a humorista teljes fikciónak nevezte, állítása szerint még csak nem is kommunikált Karácsony mozgalmával.

Kapcsolódó
Visszavonják Galla Miklós Karinthy-gyűrűjét, mert „tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia szellemiségével”
Ez a legnagyobb elismerés, amit humorista kaphat, és úgy volt, idén Galla kapja. Most meggondolták magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik