Kultúra

Nyertes lottószelvény sztorija taszította le trónjáról Emily Blunt horrorját

PARAMOUNT PICTURES / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
PARAMOUNT PICTURES / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

A frissen bemutatott In the Heights – New York peremén című musical szerény eredménnyel, de a mozis sikerlista élén végzett Észak-Amerikában. A Warner Bros. sokkal több hétvégi jegyárbevételt remélt, a hét elején még több mint 20 millió dolláros (5,7 milliárd forint) eladásban bíztak. Most azonban, hogy a Jon M. Chu rendezte, Lin-Manuel Miranda musicaljén alapuló, 55 milliós költségvetésből készült film csak 4,9 milliót hozott 3456 moziból, a háromnapos becslés a 13 milliót sem éri el.

A főként latin-amerikai származású színészekkel forgatott film középpontjában egy Usnavi nevű bódéárus áll, aki felfedezi, hogy boltjában egy nyertes lottószelvényt adtak el. A Washington Heights városnegyedben a tikkasztó hőség, az áramszünet próbára tesz barátságokat, kapcsolatokat és álmokat. A 2008-as musical szövegkönyvének írója alkotta a film forgatókönyvét is.

Kapcsolódó
Mire trilógiává érett, elfelejtett félelmetes lenni a Démonok között
1981-ben először védekeztek amerikai bíróságon azzal, hogy egy férfi démoni megszállás miatt gyilkolt meg valakit. Ennek történetét dolgozza fel a harmadik Démonok között film.

A Hang nélkül 2. című horror a második helyre került 11,4 milliós hétvégi eredményével, ezzel már összesen 108 milliónál tart, ami a pandémia hónapjainak legjövedelmezőbb filmjévé tette. Maga mögé utasította a Godzilla Vs. Kongot, mely még a százmilliós határ előtt áll, és átvette a vezetést a múlt hétvégi győztes Démonok között 3.-tól is, mely ezen a héten 10,9 millióval harmadik lett.

A negyedik helyre futott be a Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő, mely bemutató hétvégéjén tízmillió dollár körül fog hozni. A Disney Szörnyellája lett az ötödik 6,5 millióval, ezzel már 55,8 milliónál tart a teljes jegyárbevétele.
Ugyan a hétvége számai visszafogottak voltak, nagy kasszasikerek – köztük a Halálos iramban 9. és a Fekete Özvegy – várhatók még a nyáron.

Kapcsolódó
A Szörnyellában az ördög nem Pradát, hanem dalmatamintás estélyit visel
Szörnyella De Frász visszatért, és bármire képes, csak arra nem, hogy bántsa az aranyos kiskutyákat. De mi marad így belőle? Kritika.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik