Kultúra

Imádták Spanyolországban a világháborús magyar kísérteteket

Szvacsek Attila / Szupermodern Stúdió
Szvacsek Attila / Szupermodern Stúdió

Bergendy Péter új filmjét négy díjjal tüntették ki szombat este a fantasy- és horrorfilmeket szemléző Sombra fesztiválon Spanyolországban. A Post Mortem a legjobb film, Zánkay Piros a legjobb forgatókönyv, Nagy András a legjobb operatőr, míg Klem Viktor főszereplő a legjobb színész díját nyerte el – adta hírül a Nemzeti Filmintézet.

A Post Mortem tavaly októberben indult el a fesztiválokon, a horrorfilmek legnagyobb presztízsű nemzetközi seregszemléje Sitges-ben és a varsói fesztivál is meghívta fő versenyébe. Triesztben a RAI4 televízió a legjobb filmnek járó különdíját, valamint a Méliès zsűri elismerő oklevelét is elnyerte. Legutóbb Portóban nyerte el a legjobb rendezés és forgatókönyv díját, és hat kategóriában jelölt az idei Magyar Mozgókép Díjakra.

Az első világháborút követő spanyolnátha járvány időszaka alatt játszódó borzongató kísértetfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor látható. A Post Mortem hazai mozibemutatóját október 28-ra tervezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik