Kultúra

Meghalt Urbán Erika színésznő, Kabos László özvegye

Zih Zsolt / MTI / MTVA
Zih Zsolt / MTI / MTVA

71 éves korában meghalt Urbán Erika, a Vidám Színpad művésze, írja a Színház Online. 1949-ben született Szolnokon, és 1972-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, 1973-tól pedig a Vidám Színpad társulatának tagja lett.

1971-től Kabos László színész élettársa volt, a színész 2004-ben bekövetkezett haláláig. Két könyvet írt, Az én Kabosom és A sors pórázán címmel.

– Sokan nem értették, hogy szerethettem bele Kabosba, a hátam mögött lekurváztak, de imádtam Lacit, az illatát, a gyönyörű lelkét, pedig soha nem vett feleségül – idézte a portál Urbán Erika egy korábbi nyilatkozatát, melyből az is kiderült, miért nem házasodtak össze:

Át kellett volna térnem a zsidó vallásra, amit meg is tettem volna szívesen, de nem engedte, mert rettegett egy újabb holokauszttól. Nekem ő volt az anyám, az apám, a testvérem, a barátom és a szerelmem együtt. A sors rendelt minket egymásnak! Nem lehettem a felesége, csak szó szerint az élete társa.

Urbán Erikán 2019-ben hajtottak végre életmentő műtétet, akkor két hónapig feküdt kórházban, miután egy fogimplantátuma elrákosodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik