Kultúra

AZ UTOLSÓ ÜRESVADÁSZ (X)

A hatodik történet

Ransom Riggs Vándorsólyom kiasszony különleges gyermekei sorozatának nyugtalanító, réges- régi fényképekkel illusztrált kötetei élvezetes olvasmányok mindazoknak, akik kedvelik a meghökkentő történeteket és a hátborzongató kalandokat. A fiatal szerző világhírűvé vált sorozatának első kötete 2011-ben jelent meg és röpke két hónap alatt a nemzetközi sikerlisták élére került.

Hajdanában egy szigeten, a világ túlsó felén igen különös gyerekek éltek. Mind együtt egy nagy, öreg házban, egy elvarázsolt helyen, ahol senki sem lelhetett rájuk. Nem olyanok voltak, mint más emberek. Káprázatos dolgokra voltak képesek.
És mindre vigyázott egy bölcs, vén madár…
Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjainál lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végig járja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák több, mint különösek voltak. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen – legyen ez bármilyen valószínűtlen is – talán még mindig élnek.

A világsikerű, egyedülállóan izgalmas sorozat utolsó részében a különlegesek világát végső összeomlás fenyegeti. Az ősi ellenség, Caul hatalmas, pusztító lényként tér vissza az összeomlott Lelkek Könyvtárából, és gyilkos terve megállíthatatlannak látszik.

Jacob és Noor visszatér a Huroktikumba, ahol a válsághelyzetben összegyűlt különlegesek készülnek az utolsó összecsapásra. Tisztában vannak vele, hogy kevés lesz az erejük és a képességeik egy apokaliptikus összecsapásban. Egyetlen reményük maradt: eljuttatni Noort, a megjövendölt hét kiválasztott egyikét a különlegesek világát felszabadítók találkozóhelyére. Ám ehhez először meg kellene fejteniük, hol az a hely.

Jacob és barátai gyilkos ellenségekkel küzdenek meg, miközben a történelem legveszélyesebb hurkain haladnak át.

A hatodik történet tényleg az utolsó…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik