Kultúra

Jordán Tamás: Ha marad Orbán, jaj nekünk

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Jordán Tamás a Magyar Hangnak adott interjút, annak apropóján, hogy nemrég csatlakozott Karácsony Gergely 99 Mozgalmához, melyről egy pártoktól független, de mégis azok érdekeit szem előtt tartó szerveződésként beszélt:

Az ellenzék táborához szeretné csalogatni azokat, akik teljesen közömbösek a politika iránt, akik 2022 áprilisában egyáltalán nem akarnak választani, mert a fennálló rendszerrel nem értenek egyet, ugyanakkor az ellenzék sem tudta őket megnyerni eddig

– mondta a színész, rendező, egykori színigazgató.

Jordán szerint „2022 áprilisától más lesz a világ. Ha bukik az Orbán-kormány, akkor reményteljesen lesz más, ha marad, akkor viszont jaj nekünk”, de úgy gondolja, reális esély van a kormányváltásra:

Rendszerváltás lesz. Sokkal többen gondolják és akarják a kormány leváltását, mint amit a közvéleménykutatások kimutatnak. Túl azon, hogy mennyire irányított vagy befolyásolt egy-egy ilyen felmérés, a helyzet az, hogy az emberek nem mindig merik kimondani a valódi véleményüket. Az egész ország fél, néhány száz, vagy néhány ezer ember kivételével. A bizonytalanok között nagyon sok ellenzéki szimpatizáns van, csak nem merik felvállalni.

A 78 éves Jordán Tamás azt is elmondta, amíg a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója volt, nem akart direkt politizálni, kivéve, amikor a színháztörvény módosítása miatt szólalt fel, illetve az SZFE-ügy miatt:

Most, hogy már nem vagyok igazgató, nincsen félnivalóm. Szabadon, hangosabban mondhatom el, amit gondolok, természetesen mérlegelve, hogy az nem ütközik-e erkölcsi akadályba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik