Kultúra

Bodrogi Gyula: Valódi szívműtétet vettek fel Jancsó híres filmjében

Igazi szívműtétet vettek fel az Oldás és kötés című filmben, és az egész stáb ott lehetett – mesélte el Bodrogi Gyula a Rövidre vágva című műsorban, mely majd szombat este lesz látható az ATV Spiriten.

Az idén 120 éves magyar filmgyártás tiszteletére indult 120 év! című programsorozat keretein belül a csatorna híres magyar filmalkotásokat sugároz minden szombaton 20.40-től, előtte egy rövid beszélgetéssel, Rövidre vágva címmel. Ebben Rónai Egon ezúttal Bodrogi Gyulával beszélgetett Jancsó Miklós 1963-ban készült második játékfilmjéről, az Oldás és kötésről.

Bodrogi elmesélte, a csaknem hatvan éve forgatott filmben egy igazi szívműtétet vettek fel. Hosszú egyeztetés után, az egész stáb bent volt az operáció közben, és ezt vágták be a filmbe, amikor szükséges volt egy ilyen jelenet. A 87 éves színész elmondta, fájdalmas neki, hogy az alkotók közül már csak ketten élnek, illetve arról is beszél, a filmben ugyancsak szereplő Latinovits Zoltánnal dolgozni neki mindig jó élmény volt, soha nem vitatkoztak.

Bodrogi Gyula a jelenről is beszélt: szerinte régen nem volt olyan, hogy kettészakad a szakma, és neki különösen fáj, amilyen állapotban van ma a színházi közeg. A profi bokszot hozta fel példaként:

Szétverik egymás fejét, bemutatják ez nyert, ez vesztett, és a két bokszoló megöleli egymást, mert a boksz a fontos. Én valahogy ezek között az emberek között nőttem fel, akik úgy tudták egymást utálni, mint égen a csillag, de a színház? Ott nem fordulhatott elő, hogy bevitték az ellentéteket

– mondta Bodrogi Gyula.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik