Kultúra

Ha a párt adja az életmentő gyógyszert, muszáj besúgónak állni

HBO / The Orbital Strangers Project
HBO / The Orbital Strangers Project
Innen indul az HBO készülő új magyar sorozata, A besúgó, melyről most egy sor újdonság derült ki, köztük a szereposztás.

Az Aranyélet befejezése óta várja a magyar közönség az új magyar HBO-sorozatot, ami idén március óta végre forog. A besúgó címen futó nyolcrészes minisorozat 1985-ben játszódik, és egy Geri nevű fiatal fiút követ, aki egyetemi tanulmányai miatt érkezik Budapestre, és beleveti magát az élet sűrűjébe, csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik vezetőjében igazi jóbarátra lel, bulizik, csajozik és politizál – ám eközben titok mardossa: Geri valójában az Állambiztonságnak jelent, mert a párt, amely súlyosan beteg öccse gyógyszerét biztosítja, ezt várja el tőle.

HBO / The Orbital Strangers Project Patkós Márton, Váradi Gergely és Szász Júlia A besúgóban

A sorozatot Szentgyörgyi Bálint írja és rendezi, de Mátyássy Áron és Miklauzic Bence is rendez részeket. Producerként az HBO részéről Závorszky Anna és Johnathan Young, a gyártó Proton Cinema részéről Petrányi Viktória van jelen a projektben, melynek most a szereplőgárdájáról is kiderült néhány dolog. Mivel a történet legfontosabb szereplői egyetemisták, és a kollégium fontos helyszín az életükben, így nem meglepő, hogy a szereposztás jelentős része is fiatal, feltörekvő színészekből áll majd. A főszerepben Váradi Gergely lesz látható, aki a Guerilla című 1849-es film főhőseként lehet ismerős, az ellenzéki fiatalokat vezető barátját, Szávát a Napszálltában is látott Patkós Márton játssza majd. Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje) és Szőke Abigél (Akik maradtak) egy-egy vagány fiatal lányt alakít majd, egyikük a pasija, másikuk tartótiszt apja ellen lázad a maga módján. Lengyel Benjámin (Űrpiknik, Szép csendben) egy derékbe tört karrierű focistát játszik majd, Varga Ádám (A Tanár, Alvilág, Viharsarok) pedig kádergyereket, de fontos lesz Borbély Richárd (Korhatáros szerelem, Mintaapák), Márkus Luca (Egynyári kaland, Drága örökösök) és Hermányi Mariann (Toxikoma) karaktere is.

HBO / The Orbital Strangers Project Szőke Abigél punkénekesnőt alakít majd
Mácsai Pál is ott lesz az egyik fiatal apukájaként

Az idősebb korosztály képviseletében az HBO rég bevált kedvencei lesznek láthatók: az emlegetett tartótisztet Thuróczy Szabolcs alakítja majd, de Mácsai Pál is kulcsszerephez jut. Az Állambiztonság vezetőjét a nemzetközi karrier után nemrég hazaköltözött Funtek Frigyes (A nagyenyedi két fűzfa, Eszmélés, Randevú Budapesten) alakítja majd, a Dollár Papa Gyermekei színi társulat vezetője, Ördög Tamás ambiciózus és veszélyes állambiztonsági dolgozót játszik majd. Rajtuk kívül feltűnik majd a sorozatban Radnay Csilla, Szabó Simon , Gyabronka József, Znamenák István és Hajdú Szabolcs is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik