Kultúra

Színházi fesztivált rendeznek a szentendrei Skanzenben

Ujvári Gábor
Ujvári Gábor
A programban lesz Liliomfi és Háy János-darab is.

Szabadtéri Játékok a Skanzenben elnevezéssel színházi fesztivált szervez júniusban az Ivancsics Ilona és Színtársai. Az előadássorozatnak a szentendrei Skanzen Amfiteátruma ad otthont. Idén első alkalommal szervezik meg a fesztivált. Az eseménysorozat június 18-án kezdődik az Ivancsics Ilona vezette társulat bemutatójával, A koppányi aga testamentuma című produkcióval, amelyet négy vendégtársulat előadása követ június 28-ig.

  • Június 20-án látható lesz a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művéből készült előadása.
  • Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című művét június 23-án tűzik műsorra a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásában.
  • Szigligeti Ede Liliomfi című darabja június 25-én látható a Váci Dunakanyar Színház produkciójaként.
  • Ezerarcú Délvidék címmel június 27-én a Magyar Állami Népi Együttes előadása várja a közönséget.

A közleményben kiemelik: a szervezők céljai között szerepel, hogy magyar drámakincseket – köztük vidámakat és zenéseket is – színre vigyenek és hasonló értékrendben gondolkodó társszínházakat hívjanak meg, akár a határon túlról is, aminek idén a korlátozások szabtak gátat. Az előadások a hatályban lévő rendeleteknek megfelelően, az intézmény vezetősége által meghatározott védelmi intézkedések betartása mellett látogathatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik