Kultúra

A vezércsel sztárja David Lynch-i nyomasztásba kezd

Focus Features
Focus Features

Talányos előzetes érkezett Edgar Wright Last Night in Soho című filmjéhez. A Scott Pilgrim a világ ellen és a Nyomd, bébi, nyomd! rendezője ezúttal egy fiatal nőről mesél, aki egyik éjjel, álmában a hatvanas évek londoni vigalmi negyedében találja magát, csillogó neonfények között, a Tűzgolyó című James Bond-film mozihirdetésének árnyékában.

Aztán még ennél is különösebb dolgok történnek vele: rájön, hogy ebben az álomvilágban ő egy teljesen másik nő. Felébred, de az álomban megismert önmaga ébren is kísérteni kezdi őt. Végül támadnak a szellemek, ha jól értjük az előzetest.

A hangulat és kicsit a sztori is David Lynch szürreális Mulholland Drive-ját idézi, de biztosak vagyunk benne, hogy Wright el tud szakadni a nemes előképektől. A főszereplő Thomasin McKenzie (Jojo Nyuszi), az álomnő Anya Taylor-Joy, akiből A vezércsel csinált nagy sztárt (mi is külön portrécikket szenteltünk neki). Mellékszerepben látható Diana Rigg, az Őfelsége titkosszolgálatában Bond-lánya. Mozibemutató október végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik