Kultúra

Michael Caine unokái miatt felhagy az ivással

JULIEN FAURE / LEEMAGE VIA AFP
JULIEN FAURE / LEEMAGE VIA AFP

Michael Caine annyi időt szeretne unokáival tölteni, amennyit csak lehet, ezért még az alkoholfogyasztásról is lemondott, számol be róla az Outsider. A 88 éves színész egy interjúban elmondta, hogy három unokája születésétől teljesen megfiatalodott, az élete új értelmet kapott.

Úgy döntöttem, hogy még egy kicsit tovább élek, csökkentettem az italt, és új életszemléletet kaptam. Azt hittem, hogy nem lesz unokám, és hirtelen három is van. Ők a fiatalságom forrása, új életet adtak nekem. Teljesen el vagyok ragadtatva, és a feleségem is. Életem során volt néhány csúcspontom, két Oscar-díjat nyertem és lovaggá ütöttek. Korábban azt gondoltam, hogy ennél jobb nem lehet, de aztán unokáim lettek, ami jobb, mint bármi

– mondta Caine.

Caine még 2016-ban a Radio Timesnak adott interjúban nyíltan beszélt az alkohol elleni küzdelméről, többek között arról, hogy karrierje kezdetén egy üveg vodkát ivott meg naponta. A színész elmondása szerint feleségének köszönheti, aki segített neki „egy kicsit megnyugodni”.

Nélküle már rég halott lennék. Valószínűleg halálra ittam volna magam. Fiatalabb koromban az alkohol mellett napi több csomag cigit is elszívtam. […] Nem voltam boldogtalan, csak stresszes. Például amiatt, hogyan fogok emlékezni a szerepeim szövegére vagy hogy reggel 6-kor kellett kelnem, és csak reméltem, hogy az ébresztő működik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik