Kultúra

Fura űrlény készül meglátogatni minket

Mozinet
Mozinet

A 24.hu-n látható először a tavalyi év helyett idén debütáló Űrpiknik előzetese. Badits Ákos (Boglárka) első nagyjátékfilmje különleges atmoszférájú, sci-fi elemekkel átszőtt dramedy, mely egy magát kevésre tartó űrlény (Takács Zalán) és egy problémás egyetemista lány (Walters Lili) egyetlen éjszakáját meséli el Budapesten. A filmben Zalatnay Sarolta is feltűnik, aki 47 év után tér vissza a nagyvászonra. Zalatnayt Mészáros Márta 1970-es Szép leányok, ne sírjatok és a Keleti Márton által rendezett, 1972-es Fuss, hogy utolérjenek! című filmben láthattuk utoljára.

Az Űrpiknik forgatókönyvét a rendező Benedek Ágotával közösen jegyzi. A film operatőre Balázs István Balázs, vágója Bacskai Brigitta (Free Entry), látványtervezője Tasnádi Zsófi (Rossz versek, Jupiter holdja), jelmeztervezője Sinkovics Judit (Testről és lélekről), zeneszerzője Seres Bálint, a hangmérnök Bohács Tamás.

Az Űrpiknik július 1-jén kerül a mozikba.

Kapcsolódó
Benedek Ágota: Nagyon szép karrierpontnak élném meg, ha Dúró Dóra ledarálná a könyvemet
A koronavírus-járvány első hulláma alatt írt blogjából készült könyve miatt ismerték meg. Interjú terápiáról, blogolásról, arról, miért (nem) lehet egy nő alpári, illetve arról, vajon Dúró Dóra ledarálná-e az ő könyvét is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik