Kultúra

Ezek a színházak nyitnak először júniusban

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Fokozatos a nyitás Budapesten. Számos kulturális intézmény már megnyitotta kapuit és a közeljövőben további múzeumok, fürdők és szabadtéri színházak is várják a látogatókat, a szabályok betartásával. Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes csütörtöki online sajtótájékoztatóján a fővárosi kulturális intézmények nyitási stratégiájáról, az elmúlt napok tapasztalatairól és a közeljövő terveiről számolt be.

Gy. Németh elmondta: szombaton megnyílt a Fővárosi Állat- és Növénykert, a budapesti fürdők közül hat, az első lépcsőben a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő, június elejétől fogad vendégeket a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő. Megnyitottak a budapesti mozik is.

A fővárosi színházak közül először a szabadtéri teátrumok várják a látogatókat: a Városmajori Szabadtéri Színpad június 2-án, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad június 3-án nyit.

Ezen a nyáron a Fővárosi Önkormányzat Városházi esték címmel indít rendezvénysorozatot, ezzel új szabadtéri helyszínt biztosít a fővárosi társulatoknak és produkcióknak.

A múzeumok közül elsőként a szabadtéri Aquincumi Múzeum nyit meg a hétvégén, de fokozatosan megnyílnak a főváros galériái és kiállítóterei is. Gy. Németh Erzsébet bátorította a budapestieket és a fővárosba érkezőket, hogy látogassák meg kedvenc helyeiket, de tartsák szem előtt, hogy a járvány harmadik hulláma még éppen csak visszahúzódóban van, és nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik