Kultúra

ÉLETEM A SZABAD ÉG ALATT (X)

Útmutató a természetközeli élethez

Amikor kint vagyok az erdőben minden olyan egyértelmű. Húsz évvel ezelőtt kiköltöztem egy kunyhóba Jamtland erdejébe. Minden időmet ott töltöttem négy éven keresztül, hóban, fagyban, napsütésben. Zabkásán és forrásvízen éltem, és bármin, amit az erdő adhatott számomra. Egyszerű, letisztult életet éltem, és őszintén élveztem.

A fiatal Markus Torgeby céltalanul éli a kisvárosi mindennapokat. Sportolói karrierje korán derékba törik, az iskola nem köti le, anyja betegesége pedig elviselhetetlen súllyal nehezedik rá. Hogy élete célt és értelmet nyerjen, a várost elhagyva Észak-Svédország erdeibe költözik, ahol négy évet tölt teljes magányban. Ez idő alatt érti meg, mi igazán fontos az életben, és mik azok a felesleges terhek, amelyeket a modern városi élet ró mindannyiunkra.

A könyvben Torgeby a vadonban töltött évek élményein, tapasztalatain túl olyan praktikus tanácsokat oszt meg velünk, amelyek nemcsak a természetben való túlélést segítik, de ahhoz is útmutatást nyújtanak, hogy mindennapi életünk során miként kerülhetünk közelebb a természethez.

Felesége, Frida Torgeby magával ragadó képeinek kíséretében tippeket kapunk többek között a megfelelő hálózsák kiválasztásához, a tűzcsiholás technikájához, vagy ahhoz, miként végezzük a dolgunkat a szabadban.

Minden nap igyekszem természetben szerzett élményekkel töltekezni. Inspirálni szeretném az embereket, tapasztalják meg, hogy ez nem is olyan bonyolult. Csak ki kell nyitni az ajtót és elindulni – annyi felfedezni való vár ránk! Ez indított a könyv megírására. Szeretném megmutatni, hogy milyen kevés is elég az ember számára, hogy gazdag és teljes életet élhessen.

Marcus Torgeby

Ajánlott videó

Olvasói sztorik