Kultúra

Megvan, mikor lesz a Magyar Mozgókép Fesztivál

Magyar Mozgókép Fesztivál
Magyar Mozgókép Fesztivál
A sokadik nevét koptató Magyar Mozgókép Fesztivál el is költözik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új névvel és új helyszínen rendezik meg idén a magyar film szakmai mustráját, a Magyar Mozgókép Fesztivál (ami a régi Filmszemle, majd Filmhét, majd Filmdíj, majd Mozgókép Szemle utódja) a Veszprém-Balaton régióba költözik, most  pedig az időpontot is közölték: a fesztivál 2021. június 23-26. között lesz Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

A Nemzeti Filmintézet a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program szervezőivel közösen gondolta újra a magyar film ünnepét, melynek célja, hogy a legújabb alkotásokat bemutassa a nagyközönségnek és a magyar filmes-televíziós szakma találkozója legyen. A Magyar Mozgókép Fesztivál szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket. Az esemény záróakkordjaként június 26-án adják át a Magyar Mozgókép Díjakat.

A szemle a magyar filmes-televíziós szakma és a közönség népszerű találkozóhelye kíván lenni, ötvözve némi vízparti életérzéssel. A Magyar Mozgókép Fesztiválon az év legjobb magyar játékfilmjeit, dokumentumfilmjeit, tévéfilmjeit, animációs és kisjátékfilmjeit láthatja a közönség, és több film premierjét is ott tartják majd. A fesztivál záróünnepségén kerül sor a Magyar Mozgókép Díjak átadására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik