Kultúra

Lovasi: Nehéz feldolgozni, hogy mit csináltam másokkal

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

„Az ütközés előtti századmásodpercben fogtam fel, hogy mi történik majd, de akkor már nem tudtam mit csinálni. Sokkot kaptam, pánikoltam, amikor kiszálltam és láttam, hogy a másik autó sofőrje elájult, nagyon megijedtem. Azt kérdeztem magamtól, hogy te jó ég, mit csináltam? Nem értettem, hogy okozhattam én a balesetet” – nyilatkozta a Blikknek Lovasi András a két évvel ezelőtti autóbalesetéről.

Pár nappal később visszament a helyszínre, hogy megértse, mi történt, végül a rendőrségen megmutatták neki a térfigyelő kamera felvételeit, akkor lett tiszta, hol hibázott. „Rutinból vezettem, megosztott volt a figyelmem, és nem mértem fel, hogy mennyire veszélyes ez a kereszteződés”. A Kossuth-díjas zenész hozzátette, éppen átépítés volt a környéken, amelyet nem ismert, és félreértelmezte, hogy kire vonatkozik a piros lámpa, de nem akar mentegetőzni, tudja, hogy ő a hibás.

A másik autóban két rendőr ült, egy nő könnyebben, egy férfi súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja és több foga is kitört. Lovasi mindkettőjüket megkereste, a nő elfogadta a bocsánatkérését, a férfival is többször beszélt telefonon, szeretett volna találkozni vele, és bár először belement, később megkérte, hogy ne keresse többet.

„Nehéz feldolgozni, hogy mit csináltam másokkal. Bűntudatom, lelkiismeret-furdalásom van, de azt gondolom, hogy ez a legkevesebb. Máig vannak rémálmaim a balesetről. Újra átélem, ahogy nyílik a légzsák, ahogy száll belőle a por, szinte hallom a csörömpölést, a törést, szóval lassan dolgozza fel az ember, ha ilyen történik vele.”

Lovasira a bíróság 225 ezer forint pénzbüntetést szabott, valamint egy évre bevonták a jogosítványát, amit a zenész el is fogadott. A múlt héten azonban ügyészség új eljárás lefolytatását kérte a bíróságtól, mert időközben egy orvos szakértői vélemény szerint a másik autó sofőre maradandó fogyatékosságot szenvedett.

„Nem örültem, de benne volt a pakliban. Utólag is sajnálom, hogy nem tudtunk mediációs eljárás keretein belül megegyezni, mert én szerettem volna segíteni. Talán mindenki jobban járt volna, ha kifizetem a kártérítést. Isteni sugallatra tavaly eladtam a pécsi házunkat, abból kártalaníthattam volna a sérülteket” – mondta Lovasi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik