Kultúra

Az államtitkár szerint a teraszokkal együtt indulhatnának a szabadtéri kulturális rendezvények is

Rosta Tibor / MTI
Rosta Tibor / MTI
Fekete Péter viszont arra is kitért, hogy a kultúrában dolgozókat komoly felelősség terheli.

Fekete Péter kulturális államtitkár csütörtökön tájékoztatta a kulturális szféra képviselőit arról, mikor és hogyan várható a nyitás a kultúrában – írja a hvg.hu.

A lap értesülései szerint Fekete elmondta, az államtitkárság azt javasolta a kormányzatnak, hogy a 3,5 milliós átoltottság utáni nyitás ne csak a vendéglátóhelyek teraszaira vonatkozzon, de a szabadtéri kulturális rendezvényekre is, ideértve például az állatkerteket is. A következő lépésről pedig azt, hogy négymillió beoltottnál újraindulhassanak kulturális rendezvények is, legalábbis az oltási igazolással rendelkezők számára. Figyelmeztette az intézményvezetőket, hogy akár napokon belül várható minderről a bejelentés, de a nyitás természetesen nem lesz mindenki számára azonnal kötelező, azt meg kell előzze a megfelelő felkészülés. Biztosat ígérni ennek ellenére nem tudott, mert a döntéseket nem ő, hanem Kásler Miklós vagy Orbán Viktor hozzák meg.

Fekete állítólag arról is beszélt, hogy a kultúrában dolgozókat komoly felelősség terheli, és nagyon megfontoltan kell kezelniük a nyitás kérdését, az akár vissza is üthet. A magyar egészségügy pedig szerinte nem élné túl, ha berobbanna a járvány negyedik hulláma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik