Kultúra

Stumpf István egy nappal az SZFE-s vitaest előtt kötötte ki, Vidnyánszkyt is meg kell hívni

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Elmarad a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának, és az Infosztrájk – Az egyetemi autonómiáért! esemény közösen szervezett beszélgetése Stumpf Istvánnal és Karsai Györggyel. A Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK Facebook-oldalán közölte a hírt hétfő este, melyben azt írják, Stumpf az eseményen való megjelenését hétfőn, a beszélgetés előtt egy nappal Vidnyánszky Attila meghívásához kötötte.

Korábban, a beszélgetést, az általunk nyilvánosságra hozott körülmények ismeretében vállalták a résztvevők, így értetlenül állunk az eseményt megelőző napon kívánt változtatások előtt. Kormánybiztos Urat tájékoztattuk, hogy méltatlannak és udvariatlannak tartjuk, hogy egyetemünk közösségét, valamint a programon való részvételt készségesen vállaló Karsai György tanár urat az esetleges változásról utolsó pillanatban tájékoztassuk. Mindezek ellenére, Kormánybiztos Úr a minap értesített minket arról is, hogy már egyeztetett Vidnyánszky Attilával a holnapi részvétellel kapcsolatban – természetesen a rendezvény szervezőinek erről korábban nem volt tudomása.

– olvasható a közleményben.

Ahogy írják, az elmúlt hónapokban megtapasztalhatták, milyen visszafordíthatatlan károkat okoz a sietség, ezek a történések pedig elválaszthatatlanok Vidnyánszky személyétől, a további károk elkerülése végett így fokozottan törekszenek arra, hogy „kizárólag békés, nyugodt körülmények között ütköztessék érveiket, melyek elsősorban nem a nyilvánosságot, sokkal inkább belső ügyeiket érintik (pl.: ösztöndíjak kérdése, Ódry Színpad funkcióit betöltő játszóhely, Szenátus hiánya)”.

A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók érdekében törekszik a vezetőséggel történő kommunikáció szükségszerű rendezésére, azonban az Infosztrájk programsorozat keretein belül létrehozott eseménynek ez nem funkciója

– áll a közlemény végén.

ElMARAD A HOLNAPI INFOSZTRÁJKOS BESZÉLGETÉS

Stumpf István Kormánybiztos Úr az eseményen való megjelenését a mai napon,…

Közzétette: Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK – 2021. április 20., kedd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik