Kultúra koronavírus

Már csökkenőben a Netflix új előfizetőinek száma

JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Véget érhetett a Netflix járvány alatti diadalmenete, csökkenni látszik az előfizetők száma ugyanis, írja a BBC. Körülbelül 3,98 millió ember regisztrált a streaminszolgáltatóra január és március között, ami jóval a tervezett 6 milliós előfizető alatt van, a Netflix részvényei pedig 11 százalékkal, 489,28 dollárra estek vissza. A vállalat szerint az új műsorok hiánya is hozzájárulhatott a visszaeséshez, de ez várhatóan helyreáll, miután hamarosan jönnek a legnézettebb műsorok új évadai.

A streamingszolgáltató tavaly 15,8 millió új előfizetővel bővült, miután a koronavírus-járvány az egész világon otthon maradásra kényszerítette az embereket. Az előfizetők száma leginkább Ázsiában ugrott meg, ahol a Netflix 9,3 millió új szolgáltatást regisztrált 2020-ban, ez mintegy 65 százalék​-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Bár az előfizetők számát elképesztően megsokszorozta, a Netflix különböző produkcióinak gyártását azonban megakasztotta a pandémia.

Ez a dinamika hozzájárul 2021 első felének szűkebb tartalomához is, ezért úgy gondoljuk, hogy a tagság növekedése lassabb

– áll a Netflix részvényeseinek szóló negyedéves jelentésében.

Kapcsolódó
Néhány éven belül új nyertese lehet a streaming-háborúnak
A Netflix retteghet, a Disney Plus határozottan menetel előre.

A vállalat gyenge ügyfélnövekedést jósolt előre, a második negyedévben további 1 millió új előfizetőt várnak, messze elmaradva a korábban 5 milliótól. A Netflixnek ráadásul a piacra lépő új streamingszolgáltatások miatt egyre nagyobb versennyel kell szembenéznie. Márciusban írtunk arról, hogy Disney Plus meghaladta a 100 millió globális előfizetői számot. Ez egy olyan bravúr, melynek eléréséhez a Netflixnek egy évtizedet kellett elérnie, neki viszont másfél év alatt sikerült ezt megugrania.

A Disney Plus január elején már 94,9 millióan felhasználóval büszkélkedhetett, az előző hónaphoz képest több mint 8 millióval nőtt a megrendelők száma. A szám magát a Disney-t is meglepte, a cég eredeti terve szerint négy év alatt akart elérni 90 millió előfizetőt. Előrejelzésük alapján a Disney Plus lehet 2024-re a legnézettebb streamingszolgáltató, a vállalat arra számít, hogy streamingszolgáltatásuk három éven belül megelőzi a Netflixet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik