Kultúra

Morrissey felháborodott, hogy rasszista tahónak ábrázolták a Simpson családban

Matt Groening / Fox
Matt Groening / Fox

Morrissey-t parodizálja a Simpson család új epizódja, az angol zenész és menedzsere pedig közleményt adott ki róla, hogy bántónak tartják az ábrázolásmódot. A Guardian híre szerint a népszerű rajzfilmsorozatban Lisa Simpson megszállottan rajongani kezd egy Snuffs nevű együttesért és annak énekeséért, akit az epizódban Quilloughbynak hívnak. A Benedict Cumberbatch által szinkronizált figura az öltözködésével és a dalaival is egyértelműen Morrissey-re emlékeztet.

Ám csakhamar kiderül, hogy Lisa csak elképzelte ezt a figurát, és Quilloughby a valóságban bevándorlásellenes nézeteket hangoztató, elhízott, kevéssé bizalomgerjesztő figura. Morrissey erre reagálva a honlapján azt írta, be kellene perelnie a Simpson család alkotóit, de erre nincs elég pénze. Mindenesetre úgy gondolja, abban a világban, amely minden erejével a „Gyűlölet Törvényeit” védelmezi, őt nem védi meg senki, a szólásszabadság pedig elveszett.

Utóbbi megjegyzésével arra utalhatott, hogy az utóbbi években rengetegen elítélték gyanúsan rasszista megjegyzései miatt. Morrissey váltig állítja, hogy nem rasszista, de alfajnak nevezte a kínaiakat az állatokkal való bánásmódjuk miatt, a muszlim halal étrendet ördöginek tartja, és támogatja a szélsőjobboldali Far Britain pártot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik