Kultúra

Ellopták Lagzi Lajcsi trombitaszólóját

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu

A tévét kapcsolgatva ütközött bele Lagzi Lajcsi egy klipbe, ami alatt saját trombitaszólóját hallotta meg. Csakhogy az előadó nem ő volt, hanem egykori pártfogoltja, Gányi Patrik, a dal pedig az Édes kisfiam című, olasz eredetin alapuló szám.

Olyan, mintha a szívemből szakítottak volna ki egy darabot, hiszen akkor fújtam fel egy stúdióban ezt a dalt, amikor a fiam született

– indokolta a Borsnak Lagzi Lajcsi, miért ismerte fel azonnal a trombitaszólót. „Ez a dal azóta olyan, mintha a gyerekem lenne. Ahogy akkor, abban a pillanatban rögzítették, az az én alkotásom, az én tulajdonom.”

A zenész elismerte, ő adta oda a zenei alapot Gányi Patriknak, de csak azért, hogy „egy-két tévéfelvételnél” használhassa. Ehhez képest úgy látja, azóta is ezt a trombitaszólót használja a fiatal zenész, a YouTube-on elérhető klipjeiben is.

Na álljon meg a fáklyás menet, én nem loptam el az alapokat!

– kommentálta Lagzi Lajcsi vádjait Gányi Patrik. Hozzátette, második apjaként szereti Lajcsit, és nem akarta őt megbántani, de a trombitaszólót szerinte engedéllyel használta. „Jó, lehet, hogy már kellett volna saját alapokat készítenem” – ismerte be végül, és ígéretet tett, hogy még a héten felveszi magának a zenei alapokat egy stúdióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik