Kultúra

Bodrogi Gyula Törőcsik Mariról: Ez a pillanat a gondolkodásra jó, beszédre nem

Rosta Tibor / MTI
Rosta Tibor / MTI
„Rengeteg vele kapcsolatos kép, emlék torlódik, zakatol a fejemben, de most nagyon nehéz beszélni róluk.”

Hosszú betegség után 85 éves korában meghalt Törőcsik Mari. A színésznő egykori férje, Bodrogi Gyula az Indexnek nyilatkozott a gyászhírt követően:

Ez a világ legtermészetesebb dolga, de amikor megtörténik, valahogy mégsem tudja elhinni az ember. Emlékszem, milyen volt fiatalon, amikor egy pillanat alatt érkezett el számára a világsiker. Éppen csak beiratkozott a főiskolára, és a következő pillanatban már az egész világ ismerte a Körhinta miatt

– mondta Bodrogi, akivel 1956 és 1964 között voltak házasok. A színész korábban elmondta, hogy sosem irigykedtek egymás sikereire. Törőcsik Mari pedig 2016-ban azt is felidézte egy interjúban, hogy még válóperük is olyan volt, mint egy szeretettel teli vígjáték.

Nagyon kedves, szép, érzékeny ember volt, amilyennek egy fiatal lánynak lennie kell. Aztán példaképpé vált a szakmabéliek számára is. Rengeteg vele kapcsolatos kép, emlék torlódik, zakatol a fejemben, de most nagyon nehéz beszélni róluk. Ez a pillanat a gondolkodásra jó, beszédre nem

– mondta most Bodrogi az Indexnek. A Törőcsik Mariról szóló megemlékezések reggel óta elárasztották a közösségi médiát, politikusok és pályatársak is búcsúznak a legendás színésznőtől.

Kapcsolódó
„Repültünk, Mari, repültünk! Isten Önnel!” – Orbán Viktor is búcsúzik Törőcsik Maritól
Karácsony Gergely is megemlékezett a 85 évesen elhunyt színésznőről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik