Kultúra

Ha beledöglenek is, megmentik a világot

Szinkronos előzetes érkezett James Gunn Öngyilkos osztag 2. című filmjéhez, mely nálunk látható először. Már a trailerből is érződik a film őrült hangulata, nem csoda, Gunn többször is beszélt róla, hogy a Warner Bros. teljesen szabad kezet hagyott neki a forgatáson, amit a rendező teljes mértékben ki is használt.

A sztori szerint a titokzatos X-különítménybe azon szuperhősök legelvetemültebb tagjait gyűjtik össze, akik kicsit sem kedvesek és segítőkészek és egy pillanatra sem azon gondolkodnak, hogyan mentsék meg a világot a rossztól, sőt. Harley Quinn (Margot Robbie), Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena) és a Belle Reve börtön még néhány rafináltan gonosz lakója fejébe apró robbanószert szerelnek: ha nem engedelmeskednek, robban a bomba. Ha viszont engedelmeskednek, megmenthetik a világot. Harley Quinn-éket Corto Maltese szigetén vetik be,  és báe muszájból harcolnak, közben azért jól is akarják érezni magukat, ez viszont egyenlő a veszett pusztítással.

Az Öngyilkos osztag 2. csak szereplőiben és univerzumában mutat átfedést az előző résszel, nem tradicionális folytatás. Ez egy saját lábán megálló mozi, de nem mond ellent az első résznek – fogalmazott Gunn korábban. Az Öngyilkos osztag 2. augusztus 6-án debütál, Amerikában az HBO Max-on is, itthon pedig a mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik