Kultúra koronavírus

A 93 éves Baranyi László átesett a koronavíruson, de vérrögök maradtak a tüdejében

Olajos Piroska
Olajos Piroska

Baranyi László január második hetében betegedett meg, pozitív koronatesztje után pedig kórházba is szállították. A Família Kft. nagypapája már otthon lábadozik, de még mindig nagyon le van gyengülve a betegség miatt:

Reggelente többet köhécselek a kelleténél, valami irritálja a garatomat. Zavar, hogy a fülem is pattog, és az egyensúlyérzékem sincs rendben, a kórházban csak tapogatózva tudtam közlekedni

mondta a Borsnak a 93 éves színész, aki tizenkét kilót is fogyott január óta, és mivel vérrögök maradtak a tüdejében, gyógyszert is kell szednie:

A karom olyan vékony, mint 17 éves koromban. Próbálom visszanyerni az erőmet, esténként a szobában gyalogolok, mert az utcára sem teszem ki a lábam. Mellette két kilós, homokkal teli zsákkal gyúrok, később négy-öt kilós vasalóra cserélem. Csak nem akar elengedni a vírus, de lábra kell állnom. Engem is megérintett a halál szele. A kórházi ágyamon, miközben a zsinórok lógtak ki belőlem, egy film pörgött le a szemem előtt, és hogy az agyamat is frissen tartsam, belefogtam a megírásába, és már a forgatókönyv egyharmadánál tartok

– mondta Baranyi László, aki tizenévesen élte át Budapest ostromát, és most erről a témáról írja a forgatókönyvet, melyet már megmutatott az Oscar-díjas rendezőnek, Deák Kristófnak is, akinek tetszett a téma, és lát esélyt rá, hogy film készülne belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik