Kultúra

Megint fürödhetünk majd a Dunában a Római-parton

Sopronyi Gyula / 24.hu
Sopronyi Gyula / 24.hu

Elkészült a Római-part jövőképe a helyiek és a Római-partot látogató budapestiek javaslatai alapján. A Fővárosi Önkormányzat és Óbuda-Békásmegyer önkormányzata kérdőívvel és közösségi tervezési eseményekkel segítette a közös vízió kialakítását – mondta az InfoRádióban Kiss László, III. kerületi polgármester.

Kapcsolódó
Szabadstrandot alakítanak ki a Római-parton
A környezetrendezésére pályázókat vár a III. kerület.

Kiss azt mondta, másfél hónap alatt 4500-an töltötték ki a Római-part jövőjére vonatkozó kérdőívet. Most a változtatási tilalom fenntartása mellett megalkotják a területre vonatkozó szabályokat.

Felmerült a területen való fürdőzés kérdése, ezt valamilyen módon igyekszünk megoldani, ezzel kapcsolatban már javaslattal is éltünk a főváros felé, szeretnénk, ha meg tudna valósulni ez. De hasonlóan érdekes kérdés a területen lévő vécék sorsa is; mi kezdeményeztük a fővárosnál, hogy legyenek közterületi vécék a területen, a kerület segítségével működő civil egyesület pont a napokban ki is helyezett toi-toi vécéket

– nyilatkozta a polgármester. Hozzátette, a kerületi önkormányzat a Pénzügyőr SE-vel együttműködve közvetlenül a parton is bérel egy sporttelepet, amely idén fog megnyílni. Ott is lesz kulturált tisztálkodási lehetőség a kint tartózkodók számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik