Kultúra

Kivágták a leszbikus csókokat a köztévén futó Jessica Jonesból

Netflix
Netflix

Két nő közötti csókváltás jelenetei tűntek el a Jessica Jones című szuperhőssorozat egyik epizódjából, amelyet kedd este vetített a Petőfi TV. Erre Oblath Ádám, a Vox filmes újságírója hívta fel a figyelmet. Így az epizód mintegy 40 másodperccel lett rövidebb az epizód Netflixen megtalálható verziójánál. A hvg.hu részletesen leírja, mi tűnt el a részből:

„Az eredeti verzióban, a Netflixen található epizódban ugyanis 20:10 és 20:50 között látható egy telefonbeszélgetés, ahol Jessica Jones leszbikus főnökét, az ügyvédként dolgozó Jeri Hogarth-ot megcsókolja a szeretője, illetve 35:00 és 35:10 között szintén Hogarth vált egy rövid csókot a barátnőjével.”

Ezek a jelenetek nem voltak benne a Petőfi TV-n leadott változatban, amelyet pedig 18-as karikával, este 10 utáni kezdéssel vetítettek le. Benne maradt ugyanakkor az epizódban egy, az említett jeleneteknél explicitebb, heteroszexuális ágyjelenet.

Elvileg lehetséges, hogy nem a közmédia cenzúrázta a szóban forgó epizódot, mert időnként előfordul, hogy a különböző sorozatokból a jobb érthetőség kedvéért a nemzetközi piaccal kompatibilisebb, általában néhány perccel rövidebb vágatokat készítenek. Emiatt a hvg.hu megkereste az MTVA-t és a Netflixet is, velük együtt várjuk a válaszokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik