Kultúra

Szolgálat közben megsérült katonák előtt hajt fejet Harry Herceg és Meghan Markle Netflix-sorozata

Ben STANSALL / AFP
Ben STANSALL / AFP

Azért, mert elhagyták a brit királyi család szoros kötelékét, még igazi hazafias témát karolt fel elsőként Harry herceg és Meghan Markle produkciós cége. Az Archewell Productions első, a Netflixre készülő sorozata ugyanis a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítését célzó Invictus Games nevű sportrendezvényről szól majd.

A Heart of Invictus című sorozat egy csoport egykori katonát és katonanőt követ az Invictus Games hágai versenyére. A hollandiai versenyt tavaly rendezték volna meg, de 2022-re halasztották a koronavírus-világjárvány miatt. A sorozatot Orlando von Einsiedel rendezi, producere Joanna Natasegara lesz, aki The White Helmets című dokumentumfilmjéért Oscar-díjat kapott. Az Invictus Games mint téma nem meglepő: a sportrendezvényt 2014-ban eleve Harry herceg hívta életre, hogy azzal segítse a katonák rehabilitációját.

Az Egyesült Államokba költözött hercegi pár produkciós cége szeptemberben kötött többéves szerződést a Netflix-szel dokumentumfilmek és -sorozatok, valamint játékfilmek, gyermekprogramok és egyéb műsorok készítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik