Kultúra

Ebből a 10 könyvből választják ki a Libri irodalmi díjasait

Libri-Bookline
Libri-Bookline

50 kiadó összesen 155, az előző év folyamán megjelent könyvét nevezték a Libri irodalmi díjakra. 2021 februárjában 212 közéleti személyiség szavazott kedvenc könyveire. Az így kialakult tízes listából az öttagú szakmai zsűri és a közönség választja majd ki azt a két könyvet, amelyek májusban megkapják a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat – áll a Libri-Bookline közleményében.

A rövidlistára került tíz könyv:

  1. Bereményi Géza: Magyar Copperfield
  2. Grecsó Krisztián: Magamról többet
  3. Halász Rita: Mély levegő
  4. Háy János: A cégvezető
  5. Jászberényi Sándor: A varjúkirály – Nyugati történetek
  6. Kiss Tibor Noé: Beláthatatlan táj
  7. Nádasdy Ádám: A szakállas Neptun
  8. Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk
  9. Szabó T. Anna: Szabadulógyakorlat
  10. Tompa Andrea: Haza

A Libri irodalmi díj zsűrijének tagjai: Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja; Beck Zoltán dalszerző, a 30Y énekes-gitárosa, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, a Zenélő Egyetem szakmai igazgatója; Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színész, a Katona József Színház társulatának tagja; Károlyi Csaba Artisjus-díjas irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese, egyetemi oktató; Szilágyi Zsófia Balassa Péter-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Móricz Zsigmond Társaság elnöke.

A közönség mától, azaz március 25-től május 2-áig, másfél hónapon át szavazhat a Libri weboldalán. A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők, a könyvcsomagok a Libri irodalmi díjak 10 döntős könyvéből állnak össze. A díjakat májusban adják át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik