Kultúra

Demi Lovato nemi erőszak során veszítette el a szüzességét

Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Új dokusorozatában beszélt erről. Elmondása szerint, bár beszélt az ügyről a történtek után, a tettest sosem büntették meg.

Demi Lovato tinédzserkori traumájáról vallott a róla készült, traumáit, függőségeit és a 2018-as, csaknem halálos túladagolását megéneklő Dancing with the Devil (Tánc az örödggel) című dokusorozatban. Az énekesnő elmondta, hogy a 2000-es évek végén, amikor a Disney Channelnek dolgozott, megerőszakolta valaki, akit ismert, és bár már akkor is beszélt róla, az esetnek nem lett következménye. Lovato nem nevezte nevén az erőszakolóját, de elmondta az erőszak körülményeit: az eset akkoriban történt, amikor az énekesnő a Disney csatorna azon fiatal szereplői közé tartozott, akik nyilvánosan vallottak arról, hogy várni akarnak a szexszel a házasságig, egy erre utaló szimbolikus gyűrűt is viseltek, Lovato mellett például Nick és Joe Jonas, Myley Cyrus és Selena Gomez is tagja volt ennek a csoportnak. Lovato arról beszélt, hogy egy eleinte közös beleegyezésen alapuló kapcsolat fordult át traumatikusba:

Kavartunk, de azt mondtam, hogy ennél tovább nem fogunk menni, mert szűz vagyok, és nem akarom így elveszíteni a szüzességemet. Ez nem számított neki, így is megtette. Én pedig belsővé tettem, hogy ez az én hibám, mert bementem vele a szobába, és kavartam vele

– mondta el Lovato, majd arról beszélt, hogy az eset, majd az, hogy ez után is viselte a szüzességét jelző gyűrűt, és igyekezett megőrizni a róla kialakult nyilvános képet, hozzájárult bulimiájához és az önbántásához.

Tudod mit, basszus, egyszerűen csak kimondom: az én metoo-történetem az, hogy elmondtam, hogy valaki ezt tette velem, és az illető sosem került bajba miatta. Soha nem rúgták ki a filmből, amiben játszott

– tette hozzá. Azt nem mondta el, hogy kinek beszélt annak idején a vele történtekről, de azt igen, hogy most miért áll ki az üggyel: azt szeretné, hogy a hasonló sorsú fiataloknak legyen mersze nyilvánosság elé állni a traumájukkal. Demi Lovato a filmben arról is beszél, hogy az eset megismétlődött akkor is, amikor 2018-ban túladagolta magát: a túladagolt Lovatót drogdílere megerőszakolta, majd „ott hagyta meghalni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik