Kultúra

Meghalt Yaphet Kotto, a James Bond: Élni és halni hagyni főgonosza

MGM - EON - DANJAQ / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
MGM - EON - DANJAQ / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

81 éves korában elhunyt Yaphet Kotto, akit a legtöbben az 1973-as Élni és halni hagyni című James Bond-filmből, valamint az Alienből ismerhettek. A színész halálának hírét ügynöke, Ryan Goldhar erősítette meg a Varietynek.

Szomorú vagyok, és még mindig meg vagyok döbbenve férjem, Yaphet távozása maitt, aki 24 évig a férjem volt. Tegnap este, Fülöp-szigeteki idő szerint 10 óra 30 perc körül halt meg. […] Néhány filmedben gazembert játszottál, de számomra igazi hős vagy, ahogy sok más embernek is. Jó ember, jó apa, jó férj és tisztességes ember, nagyon ritka. Az egyik legjobb színész Hollywoodban. Nyugodj békében, Drágám, mindennap hiányozni fogsz, a legjobb barátom, a támaszom

– olvasható a színész felesége, Tessie Sinahon hétfő este közzétett Facebook-posztjában.

Az 1939-ben, New Yorkban született Kotto 16 évesen kezdett színészetet tanulni az Actors Mobile Theatre Stúdióban. 19 évesen debütált a színházban, nem sokkal később pedig már a Broadway-n folytatta. Több sorozatban és filmben is szerepelt korábban, de az igazi ismertséget az 1973-as Bond-film hozta meg számára, melyben kettős szerepet alakított, a főgonosz Dr. Kanangát és annak alteregóját, Mr. Biget. Másik fontos szerepe az 1979-es Alien Parkere volt, valamint Arnold Schwarzenegger mellett szerepelt az 1987-es Menekülő ember című akciófilmben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik