Kultúra

Erzsébet királynő Meghan Markle nyakán térdel a Charlie Hebdo címlapján

Áll a bál, miután a lap összemosta a királyi családot és a George Floyd-gyilkossággal.

Még bőven tartanak Meghan Markle és férje, Harry herceg történelmi tévéinterjújának utórezgései, most épp az okozott felháborodást, hogy a Charlie Hebdo a maga faragatlan módján figurázta ki a hercegi pár és a királyi család konfliktusát. A francia szaritikus lap címlapján a gonosz mosolyú és szőrös lábú Erzsébet királynő térdel a földön fekvő Meghan nyakán, pontosan azzal a hírhedt mozdulattal, amit George Floyd gyilkosától láthattunk a tavalyi tüntetéshullámot kirobbantó felvételen. A felirat csak még egyértelműbbé teszi a párhuzamot:

Miért hagyta el Meghan a Buckingham palotát? »Mert nem kapok levegőt«

– olvasható a karikatúra mellett. A címlapon sokan kiakadtak, egy fekete és ázsiai ügyvédeket tömörítő brit jogvédő szervezet például arról írt, hogy az ábrázolás egyáltalán nem vicces, nem is határfeszegető, és inkább csak megerősíti a rasszizmust, valamint olcsón kiárúsítja George Floyd tragédiáját.

A Charlie Hebdo hozzá van szokva, hogy provokatív ábrázolásaik heves indulatokat váltanak ki, egy esetben tragikus vérengzésbe torkollt. 2015-ben a lap párizsi szerkesztőségének több tagját mészárolta le két dzsihádista fegyveres az iszlámot és mohamedet kififurázó rajzaik miatt.

Kapcsolódó
A Meghan-interjú utórengése: a gesztikuláló Oprah-ból és a királyi családból is mém lett
A hetekkel korábban beharangozott Oprah-interjú Meghan Markle-lel és férjével nemcsak szemléket eredményezett, hanem tömegével készültek mémek is a beszélgetés után. Mutatjuk a legjobbakat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik