Kultúra

Hatalmasat megy a neten a közösségi finanszírozásból forgatott, rajongói Batman-film

Pár napja került fel, de már csaknem kétmilliós nézettségnél jár.

Sok képregényrajongó várja kíváncsian, hogy Robert Pattinson vajon milyen Batman lesz, de a Warner Bros. kényszerleállásokkal sújtott filmjéről még nem tudni, mikor kerülhet a közönség. Addig sem kell azonban nélkülözni a denervérembert: rajongók közösségi finanszírozásból készítettek egy 25 perces kisfilmet, amelyet szerdán fel is töltöttek a Youtube-ra. A Batman: Dying is easy nagy részében Batman (Kevin Porter) fő ellenfelével, Jokerrel (Aaron Schoenke) beszélget az Arkham elmegyógyintézetben, de kisebb szerepekben feltűnnek a filmben ismert színészek, mint Michael Madsen, Doug Jones, Casper Van Dien.

Valami olyat akarunk adni a rajongóknak, amire mindig vágytunk ezektől a karakterektől. Egy sötét, pszichologizáló detektívtörténetet, horrorba hajló hangulattal. Ez a film rajongók által és rajongóknak készül, eredeti jelmezzel, díszlettel és zenével

– ismertették projektjüket a Schoenke-testvérek az Indiegogo nevű crowd funding-oldalon, ahol sikerült a tervükre 75 ezer dollárt összegyűjteniük. Az eddigi lelkes fogadtatás visszaigazolni látszik a befektetett energiát. A Batman: Dying is easy szerdán debütált a Youtube-on, azóta több mint 1,7 milliós nézettséget ért el, virálissá válására már a Hollywood Reporter is felfigyelt. A teljes filmet itt lehet megnézni:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik