Kultúra

Miénk itt a tér: Presserrel és Gryllus Dorkával is újra találkozhatunk majd

Kleb Attila
Kleb Attila
Erre még várni kell, de van remény. Erről szól az LGT-klasszikus köré rendezett klip, amit a 24.hu-n lehet megnézni először.

Presser Gábor, Gryllus Dorka, Simon Kornél, Miklósa Erika, Harcsa Veronika, Thuróczy Szabolcs és még sokan mások összegyűlnek a koncertteremben. Ettől egyelőre a valóságban még messze vagyunk, a Get Closer videós kampányában azonban pontosan erről van szó.

A Miénk itt a tér LGT-klasszikusának instrumentális változatára komponált videoklip arra hívja fel a figyelmet, hogy nemsokára újra élettel telhetnek meg az üres koncert- és színháztermek. A készítők közleménye arról szól, hogy a jelenlegi helyzetet az előadóművészek is nagyon nehezen viselik. „Egy éve a koronavírus-járvány korlátozza életünket. A művészek nem csinálhatnak színházat, nem tarthatnak koncertet. Nem tehetik azt, ami a szenvedélyük: élményt nyújtani a közönségnek. Nem mehetnek fel a színpadra, nem érezhetik azt, hogy szívük együtt dobban a nézőkével.”

Noha a készítők nem kampányolnak nyíltan az oltás mellett (senki nem is szólal meg a videóban), a szlogenből azért erre az üzenetre lehet következtetni:

Rajtad is múlik, hogy mikor találkozhatunk!

A klipet Salamon András rendezte, az összes készítő önkéntesként dolgozott rajta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik