Kultúra

Matthew McConaughey fontolgatja, hogy bejelentkezik Texas kormányzójának

Tim Warner / Getty Images / AFP
Tim Warner / Getty Images / AFP
Allright, allrright, allright.

Matthew McConaughey új utakon jár: megjelent első könyve, a Zöldlámpa, amelyben életvezetési tanácsokat osztogat, utalt rá, hogy kacérkodik a standupos karrierrel, most pedig arról beszélt, hogy akár a politikai pozíciót is el tudná képzelni magának.

Jelenleg azt keresem, mi lehetne a vezetői szerepköröm. Mert szerintem vannak dolgok, amiket taníthatnék és megoszthatnék másokkal. Mi a szerepem, mi az irányom életem következő fejezetében, amibe épp belelépek

–  mondta a Balanced View podcastban az 51 éves színész, amikor a terveiről kérdezték. A műsorvezető erre felvetette, hogy akár a texasi kormányzóválasztáson is indulhatna, mire a tősgyökeres texasi McConaughey azt felelte, hogy ez tényleg megfontolás tárgyát képezi nála. A következő ilyen választást 2022-ben tartják a déli államban.

Természetesen nem ő lenne az első, aki a szórakoztatóiparból átigazol a politikába. Előzményként ott van Ronald Reagan, Arnold Schwarzenegger és persze A gyakornok című valóságshowból a Fehér Házba dobbantó Donald Trump is. A filmes imidzsét sikerrel megújító McConaughey tavaly a 24.hu-nak is interjút adott a Zöldlámpa kapcsán, és már akkor is az önkeresés állt érdeklődése középpontjában:

Igazán jó dolog eltölteni egy kis időt azzal, hogy ki a fene vagyok én, mi számít nekem, milyen a kapcsolatom a világgal, mit tartok értéknek, mi érdekel, mit nem szeretek, mit szeretek saját magamban. Ezt mindet beszéld meg magaddal, és elvonulva, egyedül ezeket a válaszokat megtalálhatjuk.

– mondta az ott is nagyon közvetlenül viselkedő színész.

Kapcsolódó
Matthew McConaughey: Nem volt olyan munkám, amiért szégyellnem kellett volna magam
Matthew McConaughey exkluzív nagyinterjút adott a 24.hu-nak, amiben nem csak az a különleges, hogy nem az újságíró, hanem az interjúalany kérdez először.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik