Kultúra koronavírus

Idén véget érhet A Grace klinika

ABC/imdb.com
ABC/imdb.com
A tizenhetedik évad egyben az utolsó is lehet.

Bizonytalanná vált a 2005 óta futó, Magyarországon is népszerű kórházi sorozat, A Grace klinika helyzete. Ahogy mindenkiét, természetesen az alkotók dolgát is alaposan megnehezítette a koronavírus-járvány: emiatt egyszer le is állt a forgatás tavaly, a 16. évad pedig rövidebb lett a tervezettnél, és a most futó 17. évadot is csak 16 epizódosra tervezik a szokásos 21 helyett. Azonban most úgy tűnik, hogy az idei finálé nemcsak az évad, de a teljes sorozat végét is jelentheti. Erről maga a show runner, Krista Vernoff beszélt a Hollywood Reporternek, kifejtve, hogy az ABC csatornánál még mindig nem született döntés, meghosszabbítják-e A Grace klinikát, a bizonytalanság miatt pedig kétszer annyit kell dolgoznia. A maradék pár epizódot ugyanis úgy kell megtervezniük, hogy az utolsó rész kiadhassa az évad, illetve a sorozat lezárását is.

A Grace klinika amúgy mai napig az egyik legnézettebb tévésorozat, amely már olyan régóta van képernyőn, hogy két éve lehagyta hosszúságban neves elődjét, a Vészhelyzetet. A koronavírus nemcsak a forgatást nehezítette meg, de témaként is beszivárgott a történetbe:

Elképzelhetetlen, hogy egy régóta futó kórházi sorozat szó nélkül elmenjen korunk legnagyobb egészségügyi sztorija mellett. Jöttek az orvosok, és mi voltunk az első emberek, akiknek elmesélhették, miken mentek át. Remegtek és próbáltak nem sírni, sápadtak voltak, és úgy beszéltek az egészről, mint egy háborúról – egy háborúról, amire nem kapták meg a kellő kiképzést

–mondta tavaly nyáron Vernoff, aki szerint ezek a fájdalmas történetek nagy lehetőséget jelentenek, ugyanakkor felelősséget is rónak az alkotókra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik