Kultúra

Bajba került a Mumford and Sons tagja, miután szélsőjobboldali írót dicsért

Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Törölte eredeti bejegyzését és nyilvánosan bocsánatot kért a Twitteren Winston Marshall, a Mumford and Sons zenekar bendzsós-gitárosa. Vasárnap a konzervatív, sokak által szélsőjobboldaliként emlegetett Andy Ngo Unmasked: Inside Antifa’s Radical Plan to Destroy Democracy című könyvét dicsérte meg egy Twitter-posztban. (A könyv címe szabad fordításban: Leleplezve: Az Antifa radikális tervei a demokrácia elpusztítására.) Marshall eredeti bejegyzésében fontos könyvnek nevezte Ngo munkáját, a szerzőt pedig bátor embernek.

Andy Ngót 2019-ben a baloldali Jacobin magazin „Amerika legveszedelmesebb bajkeverőjének” nevezte, aki rendszeresen manipulált videókkal és álhírekkel hergeli a közvéleményt baloldali tüntetések résztvevői ellen. A Marshall által megdicsért könyvet a Los Angeles Times kritikusa „elképesztő hazugságként” jellemezte.

Új bejegyzésében Marshall azt írja, belátta, nemcsak ismeretleneket bántott meg, hanem hozzá közelálló embereket is, köztük zenekari társait. Emiatt egy időre szünetelteti tagságát a Mumford and Sonsban, és „megvizsgálja vakfoltjait”. Ezzel családi hátterére is utalhatott, a Londonban felnőtt Marshall apja ugyanis egy tőkealap tulajdonosa, anyai nagymamája pedig az egyik legnagyobb francia ingatlanmágnás arisztokrata.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik