Kultúra

Szeptemberben nyithat meg Budapest legújabb plázája

Futureal-csoport
Futureal-csoport

Újbudán, az Etele téren nyílhat meg Budapest új plázája. A fejlesztő Futureal-csoport közleménye szerint megkapták a használatbavételi engedélyt, így a bérlők már meg is kezdhetik üzleteik kialakítását. A pláza beruházási értéke 300 millió euró, a komplexum bérbe adható területe 55 ezer négyzetméter.

A jelenlegi tervek szerint a bevásárlóközpontban összesen 180 üzlet kap helyet, főként divatboltok, valamint élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások is lesznek. Ha megnyílik, ez lesz Buda legnagyobb plázája.

Az Etele Plaza alapkövét 2018-ban tették le. A Magyar Építők cikke szerint a bevásárlóközpont külső megjelenését a főbejárati homlokzat 1200 négyzetméteres üvegfalszerkezete, valamint a homlokzaton térben kiugró és visszahúzott dobozszerkezetek formavilága határozza meg és teszi különlegessé. A pláza az eredeti elképzelések szerint idén márciusban nyílt volna meg, a koronavírus-járvány miatt azonban ez szeptemberre csúszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik