Kultúra

A Bohemian Betyarsnak is agyára ment a karantén

Kolos Ádám
Kolos Ádám
Az Elölről újra a négy fal között rekedt világunk himnusza lehetne. Klippremier.

„Szívemnek virága, kiszáradt a szára. Nincsen más hátra, mint előlről újra” – szól a refrénje a speed-folk-freak-punk zenében utazó Bohemian Betyars új, Előlről újra című dalának, amelynek klipje most debütál a 24.hu-n. A videó hőse egy négy fal közé szorult férfi, akinek láthatóan agyára megy a karantén, egyre furább dolgokat flessel, ám egy esetleges újrakezdés sem feltétlenül jelentene neki kiutat a végtelen csalódások körforgásából.

A dal még a pandémia előtt született, de azóta talán még aktuálisabbá vált. A karantén idején egy zalai faluban ragadva dolgoztunk a számon a zenekarral. A szöveg az élet megszakíthatatlan körforgásáról szól számomra, ahol az ember tervez, remél, de végül úgyis a sors kegyére van bízva. Bármennyiszer is legördül Sziszüphosz kősziklája újra és újra neki kell vágni annak a hegytetőnek

– mondta el szerzeményéről a dal énekese, Szűcs Levente. Az Elölről újra a Bohemian Betyars következő nagylemezén szerepel majd, amelyet megjelenését őszre tervezik.

A videót Freund Ádám rendezte, akinek rövidfilmjét, a Földieket számos díj és külföldi fesztiválszereplés mellett Diák-Oscar díjra is jelölték, legutóbbi klipjével pedig megnyerte a legjobb rendezés díját a Magyar Klipszemlén. A klip operatőre a kétszeres Aranyszem díjas Gyuricza Mátyás, vágója Makk Lili, akinek nevéhez többek közt az Állampolgár című film vágása is fűződik, látványtervezője pedig Giliga Ilka.

Az Elölről újra mostani premierjét követően egy hétig csak YouTube-on érhető el, majd március 4-től minden zenei streaming platformon hallgatható lesz. Az új album ősszel jelenik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik