Kultúra

Rácsodálkozott Krúbira a Youtube egyik legnépszerűbb zenei vloggere

A magyar rapper dalban szállt bele az amerikai kritikusba, aki értékelte a kreatív oltást.

Az internet egyik legmeghatározóbb zenekritikusa, az amerikai Anthony Fantano felfedezte magának Krúbit, akit korábban nem ismert. Ezt már azzal is bizonyítja, hogy hétfői élő streamjében komoly gondjai akadnak Krúbi nevének kimondásával, ennek ellenére nyolc percen át értekezett a magyar rapperről, ahogy azt a Telex kiszúrta. Az apropót az adta, hogy Krúbi kihozott egy új számot nem a saját neve, hanem 6608XI alteregó alatt, amelyben beleszállt Fantanóba, amiért az tíz éve pusztán 6 pontot merészelt adni Kanye West My Beautiful Dark Twisted Fantasy című lemezére.

Az angolul írt dalban ugyan nem nevesíti Fantanót, mégis egyértelműen ő a címzett, többek között „kopasz hazudozónak” nevezte a kritikust, és mivel a The Needle Drop című Youtube-csatornát működtető vloggernek Melon a beceneve, a borítón egy görögdinnyét is ledöfött. Fantano röviden elemzi a szöveget, majd a zenét is, és a végén azt mondja, hogy sok efféle beszólós – a hiphopban dissnek nevezett – dal született már ellene, de simán ez a legkreatívabb közülük.

Ha országok szerint kellene rangsorolnom az ellenem írt dalokat, Magyarország messze az első helyen állna, ami ennnek az csávónak köszönhető. Ez valami más. Magyarország ma kurvára megmutatta magát

– mondta Fantano a videó végén, amely megtekinthető a zenekritikus streameket gyűjtő Youtube-csatornáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik