Kultúra

Woody Allen szerint hazugságokkal teli támadás a róla készült dokumentumfilm sorozat

TRISTAR PICTURES / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
TRISTAR PICTURES / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

Hazugságokkal teli támadás Woody Allen szerint az HBO GO-n már megtekinthető Allen kontra Farrow (Allen v Farrow) című dokumentumfilm sorozat. A rendező és felesége, Soon-Yi Previn a Hollywood Reporternek adott nyilatkozatában cáfolja a filmben elhangzott azon állításokat, miszerint 1992-ben szexuálisan bántalmazta nevelt lányát, Dylant.

Ebben többek között azt írják, hogy Amy Ziering és Kirby Dick filmkészítőket nem érdekelte az igazság, helyette „évekig együttműködtek titokban Farrow-val és felhatalmazóikkal, hogy hamisításokkal teli támadást hozzanak össze”. A rendező állítása szerint őt és feleségét kevesebb, mint két hónapja keresték meg, és csak néhány napot kaptak a válaszadásra. „Természetesen nem voltak hajlandók erre”.

Mint évtizedek óta ismert, ezek az állítások kategorikusan hamisak. Több ügynökség vizsgálta őket abban az időben és állapította meg, hogy bármi is arra késztette őket, hogy higgyenek Dylan Farrownak, soha semmilyen visszaélés nem történt. Sajnos nem meglepő, hogy az HBO sugározza ezt – amelynek állandó gyártási megállapodása és üzleti kapcsolata van Ronan Farrow-val. Bár ez a silány sikermű felhívhatja magára a figyelmet, a tényeken nem változtat

– áll a közleményben.

Dylan Farrow évekkel ezelőtt vádolta meg Allent azzal, hogy kiskorában molesztálta. Ezt, édesanyjával egyetemben azóta is tartja. Bár Soon-Yi Previn néhány évvel ezelőtti állítása szerint Farrow kihasználta a MeToo mozgalmat, és Dylant áldozatnak állította be, utóbbi egy 2018-as tévéinterjúban cáfolta, hogy agymosással vették volna rá a rendező elleni vádak állítására.

Mia Farrows eddig nem reagált Allen és felesége a dokumentumfilmmel kapcsolatos állításaira vonatkozóan.

Kapcsolódó
Woody Allen egy szexista öregember, de kár lenne kiátkozni
Az az érdekes, amit Woody Allen a filmjeiről gondol, nem az, amit a szexuális zaklatási vádakról. Elolvastuk a rendező hányatott sorsú önéletírását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik