Kultúra

Dokumentumsorozat készül Woody Allen szexuális zaklatási ügyéről

STF / AFP
STF / AFP

Négy részes dokumentumsorozatot készít az HBO a Woody Allen elleni szexuális zaklatási vádakról. A sorozatban megszólal majd egykori felesége, Mia Farrow, aztán nevelt lányuk, Dylan Farrow, aki állítja, hogy nevelőapja hétéves korában szexuálisan zaklatta, valamint a házaspár kapcsolatából született egyetlen saját gyereke, Ronan Farrow, írja az Entertainment Weekly.

Kapcsolódó
Woody Allen egy szexista öregember, de kár lenne kiátkozni
Az az érdekes, amit Woody Allen a filmjeiről gondol, nem az, amit a szexuális zaklatási vádakról. Elolvastuk a rendező hányatott sorsú önéletírását.

Az Allen vs Farrow című sorozatot Kirby Dick és Amy Ziering készítik, akik korábban már két, ugyancsak szexuális erőszakról szóló filmet is készítettek (On The Record és The Hunting Ground címmel). A sorozatban megszólalnak még rokonok, ismerősök, tanúk és az az ügyész is, aki annak idején úgy döntött, nem emel vádat Allen ellen az ügyben. A színész-rendező kezdettől fogva tagadja a vádakat, Dylan Farrow viszont a mai napig fenntartja őket. Az ügy hosszabb összefoglalója az Allen önéletrajzi könyvét ismertető fenti cikkben olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik