Kultúra

Film készül sokak kedvenc kártyajátékából

DANIEL KARMANN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
DANIEL KARMANN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Az UNO nevű népszerű kártyajáték adja az alapját egy hamarosan készülő filmnek, írja a Deadline. Hogy pontosan miről fog szólni a sztori, arról bővebben nem ír a lap, viszont annyit tudni, hogy műfaját tekintve heistfilm lesz. Utóbbi eredetileg a gengszterfilm egy alműfaja volt, magyarul rablófilmként emlegetik.

A Marcy Kelly által írt film Atlanta underground hip-hop világában játszódik, főszereplője a Grammy-jelölt rapper, Lil Yachty lesz. A Mattel Films projekt szárnyai alatt készülő alkotásról a Robbie Brenner executive producer elmondta, hogy a vállalat olyan történeteket szeretne felfedezni, melyek különleges módon mutatják be és hívják életre márkáikat (a Mattel gyártja az UNO-t is).

Az Uno egy nemzedékeket és a kultúrákat meghaladó játék. Várjuk, hogy együttműködhessünk Lil Yachtyval, valamint a többiekkel, hogy a klasszikus Uno játékot komikus akció-kalanddá alakítsuk

– nyilatkozta.

Az UNO-t Merle Robbins fejlesztette ki 1971-ben az ohiói Readingben, Cincinnati külvárosában. Amikor családja és barátai egyre többet játszottak a kártyával, 8000 dollárt költött arra, hogy 5000 példányt készítsen a játékból. Eleinte fodrászatában árulta a kártyát, valamint helyi vállalkozások is értékesíteni kezdték azt. Később Robbins eladta az UNO jogait egy baráti társaságnak, melynek élén Robert Tezak, egy temetkezési szalon tulajdonosa állt. Tezak megalapította az International Games, Inc-et, hogy forgalmazni tudja az UNO-t. 1992-ben az International Games a Mattel cég részévé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik