Kultúra

Új kollégiumba költözhetnek az SZFE-s diákok

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Új helyszínre költözhetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel. Mint írják, a korábbi Vas utcai szállásnál modernebb négyszintes épület Budapesten a XI. kerületi Nagyszeben utcában található. Tizennyolc szobában 60 ágy, plusz 7 vendégágy áll a lakók rendelkezésére, a külföldi oktatók számára pedig 3 szobát rendeztek be.

A közleményben felidézik, hogy az egyetem új vezetése a Vas utcai kollégium állapotát látva úgy döntött, hogy a bentlakásos hallgatóknak is „méltóbb körülményeket teremt”. A hallgatók a kormány által bevezetett korlátozó intézkedések végeztével, a gyakorlati jelenléti oktatás megkezdésével költözhetnek be az új kollégiumba – áll a közleményben.

Mindeközben csütörtökön lekerült az Ódry Színpad-felirat az SZFE Vas utcai épületéről. Januárban derült ki, hogy az SZFE új vezetősége megválik a kultikus színpadnak is helyet adó Vas utcai épülettől, amely a tervek szerint az eredeti tulajdonoshoz, a Magyarországi Református Egyházhoz kerülne vissza. Azóta az egyetemi polgárok többsége által illegitimnek tartott vezetőség meg is nevezett újabb helyszíneket, ahol az oktatás folytatódhat a tavaszi félévben.

Kapcsolódó
Bagossy László az SZFE-ügyről: Mi közös értékeket védünk, nem jobb- vagy baloldaliakat
A politikai nyomásgyakorlásnak mindig ellenálltunk, bármilyen kormány próbálkozott is vele – mondja Bagossy László, az SZFE tanára, aki a elsősorban jogi küzdelemnek látja az ügyüket. De tényleg új egyetemet alapítanak? Interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik