Kultúra

Lovasi András elfogadja az ítéletet az autóbalesete ügyében

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Facebookon tett közzé nyilatkozatot Lovasi András az általa még 2019 májusában okozott autóbalesete ügyében. Mint ismeretes, a zenész autójával a tilos jelzés ellenére hajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik kocsi is nekicsapódott. Korábban megírtuk, hogy a baleset következményeként egy rendőrnél maradandó fogyatékosságot állapítottak meg.

Lovasi bejegyzésében megismétli, hogy rögtön a baleset után elismerte a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti büntetőjogi felelősségét, mindkét sértettől bocsánatot kért, és egyúttal indítványozta a közvetítői eljárás lefolytatását, amit azonban az ügyészség elutasított:

Közvetítői eljárás hiányában a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalás mellőzésével büntetővégzést hozott velem szemben, amelyben megállapította bűnösségemet közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. 225.000 forint pénzbüntetést, valamint 1 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetést szabott ki

– írja Lovasi, akinek ügyvédje azonban indítványozta a tárgyalás megtartását, mert tekintettel a zenész 25 éves, kifogástalan közlekedési előéletére nem tartotta arányosnak a járművezetéstől eltiltás kiszabását, illetve annak mértékét sem. A bíróság által kirendelt orvosszakértő ezt követően a 2020. november 24-i keltezésű orvosszakértői véleményében azt állapította meg, hogy a baleset egyik sértettjének kulcscsonttörése „a bal felső végtag terhelhetőségének csökkenése hátrahagyása mellett gyógyult, ami maradandó fogyatékosságot jelent”. Lovasi ügyvédje erre a megbízójával egyetértésben visszavonta a tárgyalás megtartása iránti indítványt, ami azt jelenti, a bíróság döntése jogerőre emelkedik, így Lovasi szerint vélhetően véget ér az eljárás.

Ügyvédem azt a véleményét is jelezte, hogy amennyiben az ügyészség – a sértettek és a magam egybehangzó kérelmének helyt adva – eleve közvetítői eljárást rendelt volna el, a sértettek már a 2019-es évben hozzájuthattak volna a nekik járó jóvátételi összeghez, valamint 2019-ben jogerősen le is zárulhatott volna az egész büntetőügy.

Még egyszer bocsánatot kérek a balesetért, az okozott gondokért, bajokért és legfőképp a baleset egészségügyi következményeiért. További jobbulást kívánok a vétlen sofőrnek

– zárul Lovasi András közleménye, mely alább olvasható teljes terjedelmében.

Az alábbiakban a nagy nyilvánosságot kapott büntetőügyemmel kapcsolatban szeretnék bejelentést tenni. Valamint – a…

Posted by Lovasi András on Monday, 1 February 2021

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik