Kultúra

Közmédiásokkal töltik fel az SZFE tanári karát

Ivándi Szabó Balázs/24.hu
Ivándi Szabó Balázs/24.hu

Több tanárt is a közmédiából igazol a Színház- és Filmművészeti Egyetem – derült ki abból az interjúból, amit Bán János adott a Magyar Nemzetnek. A köztévé kulturális csatornájának, az M5-nek az igazgatója is friss igazolás: a Hunyadi-sorozat szerzője a filmíró szakon fog tanítani.

Szintén az MTVA holdudvarából érkezik az SZFE-re a filmrendezői osztály vezetésére felkért Fonyódi Tibor. Az ő nevéhez olyan sorozatok fűződnek, mint a Tűzvonalban, vagy a Hacktion. Bán János azt mondta, hogy Fonyódi felkérése „döntő szerepet” játszott abban, hogy elfogadta az egyetem felkérését.

Már lehetett tudni, hogy Soós Péter is az SZFE-n fog tanítani, ő az, akit Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester azután menesztett a IX. kerületi Pinceszínház éléről, hogy bejelentette SZFE-s megbízatását. Soós több részt rendezett a Hacktionből és a Tűzvonalbanból is.

Az operatő alapképzést Sára Balázs veszi át, aki az MTVA vezető operatőre. A mesterképzés osztályfőnöke pedig Vecsernyés János lesz, aki operatőrként az elmúlt években főleg német tévéfilmekben dolgozott

A televíziós műsorkészítés osztályvezetője Erhardt Ágoston, az MTVA kiemelt szerkesztője lesz, a dokumentumfilm-rendező művész mesterképzést pedig Barlay Tamás, az MTVA főmunkatársa irányítja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik