Kultúra

Balázs Péter nem pályázik újra a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatói posztjára

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu

Az én megbízatásom június 30-ig tart, és úgy döntöttem, nem pályázom meg újra az igazgatói posztot. Lesz majd egy új, kedves igazgató, aki tovább viszi a társulatot. (…) Tudom, hogy akik utánam jönnek majd, ugyanúgy mindent megtesznek a színházért. Az is meglehet, hogy másfajta színházat képzelnek majd el. De azt vallom, amit Molnár Ferenc is mondott: minden színházat szeretek, csak az unalmas színházat nem

– mondta el Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója az Origónak adott interjújában, melyben a távozása a színházigazgatói pozícióból csak mellékesen hangzott el, java részt a színház most zajló felújításáról és a mandátuma végéig tervezett előadásokról és egyéb teendőkről szólt. Az igazgató új színészeket vesz fel a társulathoz, Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című előadását rendezi, műsortervet készít a jövő évadra, miközben a színházban a járvány alatt is játszik a társulat, az előadásokat online közvetítésen nézheti a közönség.

A Szolnoki Szigligeti Színház igazgatói pozíciójára tavaly decemberben írták ki a pályázatot. Az, hogy Balázs Péter nem pályázott, nem meglepő: már két éve le akart mondani a pozíciójáról, ám akkor, mint mondja, megkérték, hogy maradjon, töltse ki a megbízatását. Balázs Péter tizennégy éve igazgatja a színházat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik